Avtomatska vrata so elegantna rešitev za vaš poslovni prostor

Elegantna avtomatska vrata v vsakem okolju predstavljajo veliko pridobitev in pogosto povsem navdušijo uporabnika. Še posebej to seveda velja za nova vrata, ki so odlično pripravljena na delovanje in dobro prilagojena za svoje naloge. 

V izhodišču se bodo odlično izkazala tudi slabša vrata, na dolgi rok se bodo šele pokazale nekatere pogoste težave, do katerih prihaja pri takšni opremi. 

Če pa se odločimo za kakovostna vrata, bomo sprva morda plačali nekaj evrov več, a bomo na dolgi rok prihranili, predvsem pa bomo uživali v brezhibnem delovanju avtomatskih vrat. Katere so torej najpogostejše težave, ki jih imamo s takšnimi vrati?

Avtomatska vrata morajo delovati neslišno

Kakovostna vrata delujejo neslišno, ko se pomikajo po drsnih vodilih. Nova vrata bodo gotovo dobro delovala, a že kmalu se lahko pokažejo znaki obrabe, ki jih pogosto zaznamo prav s tem, da zaslišimo glasno odpiranje in zapiranje. 

To je lahko znak različnih težav – morda so obrabljena drsna vodila, lahko se ta tudi poškodujejo. Lahko je težava v električnem pogonu, lahko je razmajana konstrukcija vrat in prihaja do vibracij … 

avtomatska-drsna-vrata

Pogosto pri takšnih vratih kar pozabimo, da bi morala delovati brezšumno in se pač sprijaznimo z glasnim odpiranjem in zapiranjem, a to je zelo moteče in seveda ne naredi dobrega vtisa na obiskovalce.

Takšne težave preprečimo z nakupom kakovostnih vrat, poskrbimo pa tudi za redno servisiranje avtomatskih vrat. Tako so vrata vedno dobro pripravljena na brezhibno delovanje.

Avtomatska vrata se lahko zatikajo ali težko odpirajo

Za manj kvalitetna vrata je značilno tudi to, da pomik po drsnih vodilih ne bo tekoč, lahko se začnejo zatikati ali pa se sploh ne premaknejo. 

Pogosto je to znak, da je pametno avtomatska vrata kar zamenjati. 

Podobne probleme imajo senzorji, ki se uporabljajo v takšnih vratih – morda ne zaznavajo dobro gibanja in moramo biti zelo vztrajni, ko mahamo pred njimi.

Pogoji poslovanjaKontakt