Kako ukrepati, ko se nam pokvari viličar?

Viličar je ključna oprema pri delu s težkim tovorom. Brez takšne naprave ne moremo opravljati dela, saj ne moremo sami dvigovati težkega bremena, tudi če gre le za kakšnih sto kilogramov. Bolje bomo svoj čas in trud porabili tako, da se posvetimo iskanju rešitev za pokvarjen viličar. Pravi odgovor je seveda serviser, ki opravlja popravilo viličarjev. Ta ponudba je izjemno dragocena, če se nam pripeti kakšna okvara ali poškodba ravno sredi dela. Ker se na viličarje pri delu močno zanašamo, bo treba reagirati hitro in uspešno.

S pravim serviserjem bo popravilo viličarjev gotovo uspešno

Ne moremo si privoščiti dolgega čakanja. Pričakujemo, da bo popravilo možno že v nekaj urah, po možnosti pa še prej. A za to potrebujemo odzivnega serviserja. Tisti, ki pri svojem delu redno uporabljajo viličarje in imajo tudi večji vozni park, bodo gotovo imeli tudi svojega serviserja, ki bo v pripravljenosti za takšno situacijo. Tako ali tako potrebujemo izvajalca tudi za preglede in vzdrževanje viličarja, k temu brez težav dodamo še popravilo viličarjev, če pride do takšnih potreb.

Računamo torej na to, da bo popravilo možno, serviser pa bo delo hitro opravil. Prav to je rešitev za pokvarjen viličar, in hitro se bomo lahko vrnili na delo. Včasih je potrebno le manjše popravilo, morda gre za kakšno pogosto težavo in je ne bo težko odpraviti. Morda je prišlo do kakšne poškodbe. Pri sodobnih viličarjih je pogosto težava elektronika, saj so v vozilo vgrajeni napredni sistemi, ki upravljajo delovanje. Seveda pa obstaja tudi možnost, da je prišlo do kakšne hujše poškodbe ali okvare, tako da bo potrebno bolj celovito popravilo viličarjev ali pa naprave morda sploh ne bo možno popraviti. V takšnem primeru ne moremo pričakovati hitre rešitve, serviser bo vozilo odpeljal in se mu posvetil v svoji delavnici.

paletni_vilicar

Pravo rešitev morda ponujajo rezervni deli za viličarje

Pri uglednih serviserjih bodo gotovo v ponudbi tudi rezervni deli za viličarje. Ti so ključnega pomena pri izvedbi raznih popravil in lahko priskočijo na pomoč tudi v primeru, da sploh ne gre za kakšne večje težave. Pravzaprav lahko z zamenjavo kakšnega dela zelo hitro in enostavno popravimo viličar, če je bil prav tisti del problematičen. Tako je zelo pomembno, da so na voljo pravi rezervni deli za viličarje in jih ima serviser na zalogi.

Običajno lahko pričakujemo, da bo imel serviser nujne dele na zalogi in bo popravilo hitro opravil. Morda pa bo treba te kose dobaviti, pri čemer pričakujemo hitro dobavo. Kar preko interneta lahko pobrskamo po takšnih rešitvah, recimo pri serviserjih na https://vilfis-vilicarji.si/rezervni-deli/, kjer so predstavljene tudi možnosti glede rezervnih delov. Na ta način lahko tudi sami naročimo željene rezervne dele in jih bo serviser dobavil. To je lahko dobra rešitev, če se soočamo z obrabo ali poškodbami kakšnih specifičnih delov. Včasih je pametno imeti takšne kose tudi v rezervi, da se popravila lahko hitro opravijo.

Rezervni deli in dodatna oprema za viličarje

Praviloma rezervni deli za viličarje služijo popravilom in se uporabljajo pri vzdrževanju in servisu. Dodatna oprema pa nadgrajuje osnovne funkcije naprave in lahko ponudi bistveno večjo uporabnost. Tako je pametno poizvedeti tudi, kakšne možnosti imamo na voljo na tem področju. Gotovo bomo zelo zadovoljni s koristno dodatno opremo, ki nam lahko pomaga pri delu.

Pri viličarjih so možne številne prilagoditve. Uporabljamo lahko recimo različne vilice, pa tudi same vilice so lahko prilagodljive. To je še kako koristno v skladiščih, kjer delamo s tovorom na paletah, sploh če imamo palete po različnih standardih ali pa da delamo tudi z drugim tovorom. Za viličarje pa dobimo tudi drugo opremo, recimo drugačne gume ali gosenice, delovne luči in podobne dodatke.

rabljen vilicar

Pogoji poslovanjaKontakt