Popestrite okolico svojega doma s čudovitimi lesenimi konstrukcijami

Urejanje doma in okolice je zanimiv izziv, ki nam ponuja številne možnosti. Sami se lahko odločimo, v kakšnem okolju želimo živeti, zato pa lahko tudi hitro naredimo veliko razliko, če se odločimo svoj dom nekoliko popestriti. 

Še lažje dosežemo tak učinek na zunanjih površinah, kjer lahko postavimo različne uporabne ali dekorativne strukture. Oprema na vrtu bo gotovo zelo polepšala okolico hiše in se lepo ujela z objektom, hkrati pa lahko ponudi tudi koristno uporabno funkcijo. 

Med lesenimi izdelki imamo kar nekaj takšnih možnosti, ki so tudi zelo priljubljene.

Leseni nadstreški so lahko čudovito oblikovani

Velik potencial imajo leseni nadstreški. Takšna struktura je sicer izrazito funkcionalna, običajno se za nadstrešek odločimo, ko želimo dobro zaščititi svoje zunanje površine. 

Pogosto želimo na ta način pripraviti varno mesto za svoj avtomobil, lahko pa leseni nadstreški prekrivajo tudi druge površine. 

Posebej lepo se ujemajo s terasami in balkoni. Ker te konstrukcije brez težav izdelamo po meri, imamo neomejene možnosti pri opremljanju okolice svojega doma.

Tako lahko dosežemo tudi čudovite vizualne učinke. Lesene konstrukcije so v tem oziru neprekosljive, sploh za nadstreške to še kako velja.

 Čeprav imajo leseni nadstreški nekatere možne alternative, drugi materiali ne morejo posnemati visoke estetske vrednosti lesa. Če potrebujemo le funkcionalen nadstrešek, lahko konstrukcijo izdelamo iz jekla. 

leseni-nadstresek

Če pa želimo imeti lep dodatek ob svojem domu, se odločimo za leseno konstrukcijo. Tako imamo na voljo bistveno več možnosti in lahko izkoristimo pozitivne lastnosti lesa. Strukturo lahko oblikujemo po svoje in uskladimo s preostalo opremo v okolici.

Leseni nadstreški seveda še niso vse, kar lahko izdelamo iz lesa in postavimo na svoj vrt. Tu imamo izjemno širok nabor različnih možnosti, ki se jih splača spoznati. 

Nenazadnje lahko izdelamo lesene strukture po meri, tako da vrt brez težav opravimo z razno opremo, ki nam je všeč ali je za nas uporabna. Pomembno vlogo ima pri tem kvaliteten material, iz katerega takšno opremo izdelamo.

Izdelavo kakovostnih lesenih konstrukcij omogoča lepljen les

V gradbeništvu uporabljamo razne materiale, tudi različne vrste lesa. Odločamo se seveda glede na to, kaj sploh izdelujemo in kakšne lastnosti pričakujemo od končnega izdelka. 

Včasih je čisto dovolj, da dobimo kak kos lesa in ga pač uporabimo za to ali ono nalogo. Če pa želimo izdelati zanesljive lesene konstrukcije, se običajno odločimo za kakovosten lepljen les, ki je bistveno bolj primeren za takšne namene.

Lepljen les je posebej pripravljen ravno za to, da se uporablja v kakšnih bolj zahtevnih primerih. Če potrebujemo močan in vzdržljiv les, bo to idealna izbira. 

Gre namreč za elemente, ki so sestavljeni iz posebej izbranih kosov kvalitetnega lesa, nato pa so vzdolžno spojeni drug z drugim. Na ta način dobimo izvrstne lastnosti lesa, ki lahko prenaša večje obremenitve. Posebej značilno je, da ima lepljen les dolgo življenjsko dobo in se skozi čas ne lomi, ne poka in se ne zvija.
Kot nalašč torej za izdelavo kakšnih pomembnih lesenih konstrukcij. Lahko gre za nosilne konstrukcije hiš, za tramove in elemente ostrešja, seveda lahko tudi za kakšne manjše objekte, kot so nadstreški in garaže.

Kljub temu, da gre za skrbno izbran les, ki je prilagojen uporabi pod večjimi obremenitvami, ob tem ni treba žrtvovati tistih odlik, ki naredijo les priljubljeno izbiro v gradbeništvu. 

To pomeni, da bomo lahko izbirali med čudovitimi lesenimi elementi, ki prinašajo pristen pridih lesa v domačem okolju. Zato se lepljen les uporablja za izdelavo kakšnih vidnih elementov, pri katerih ciljamo tudi na visoko estetsko vrednost. 

Na voljo imamo različne vrste lepljenega lesa, pri nekaterih lahko dobimo zelo všečne površine, ki so kot nalašč za vidne elemente. Vse to ponujajo strokovnjaki s področja tesarstva, ki dobavljajo kakovosten les, seveda pa nudijo tudi dodatne storitve. 

Pogosto na istem mestu dobimo široko ponudbo različnih lesenih izdelkov in konstrukcij.

Tesarstvo s prodajo lepljenega lesa

Vsak, ki načrtuje postavitev kakšnih lesenih elementov v svoje bivalno okolje, bo gotovo pobrskal po ponudbi kakovostnega lesa. Če želimo doseči kar najboljši učinek, pa bomo celoten projekt prepustili strokovnjakom, ki izdelujejo lesene konstrukcije in izdelke. 

Tu nam priskoči na pomoč tesarstvo, ki ima široko ponudbo in lahko odgovori na potrebe raznovrstnih strank. Splača se najti zanesljivega ponudnika z odličnimi storitvami. Kar na spletu lahko pobrskamo po takšnih tesarjih in najdemo ponudbo, ki jo predstavlja tesarstvo Kregar na https://www.tesarstvokregar.si/domov.html

Iz domačega naslanjača si lahko ogledamo možnosti, ki jih imamo na voljo pri opremljanju svojega doma in okolice.

Na istem mestu najdemo tudi ponudbo lepljenega lesa, če se kakšnih projektov lotevamo sami. Na voljo je kakovosten material, ki ga lahko uporabimo za razne namene, prenaša tudi večje obremenitve. 

lepljen-les

Odločamo se med različnimi izvedbami, predvsem med lameliranim lepljenim lesom in dolžinsko spojenim lesom. 

Obe različici se izkažeta za zelo koristni in zanesljivi, načeloma je lameliran lepljen les nekoliko bolj skrbno izbran oziroma obdelan tako, da ima nekoliko lepši vizualni učinek, medtem ko se dolžinsko spojen les pogosteje uporablja za nevidne konstrukcije.

Kaj še ponuja tesarstvo?

Verjetno se ne bomo na tesarstvo obrnili le zato, ker nas zanima les. Na istem mestu namreč dobimo še dodatno ponudbo, tudi možnost izdelave poljubnih izdelkov iz izbranega lepljenega lesa. 

Tu so ponudniki načeloma zelo prilagodljivi in dobimo res dobro zbirko različnih možnosti. Če potrebujemo posebne konstrukcije, potem se tako ali tako odločimo za izdelavo po meri. 

Tesarstvo pripravlja razne izdelke iz kakovostnega lesa, pri tem opravlja tudi razrez in oblikuje kakšne gradbene elemente ali druge izdelke. 

Če imamo v mislih večje projekte, se lahko prav tako obrnemo na tesarstvo. Izdelati je možno razne konstrukcije iz lesa, lahko tudi večje objekte, ki so pretežno ali skoraj v celoti izdelani iz lesa. Tu so na voljo nekatere zelo atraktivne rešitve.

Skeletne hiše za tiste, ki gradijo nov dom

Tesarstvo nam lahko priskoči na pomoč tudi v primeru, da gradimo novo hišo. Sodobne stavbe se izdelujejo iz različnih materialov, odločamo se na podlagi kakšnih specifičnih zahtev oziroma pogojev, ki jih postavlja naša idejna zasnova. 

Čisto možno pa je, da pride v poštev tudi gradnja z lesom, kar omogočajo skeletne hiše. V tem primeru bomo deležni nekaterih prepričljivih prednosti.

Iz kakovostnega lesa je možno izdelati celo hišo, lahko pa se osredotočimo najprej na nosilno konstrukcijo. Skeletne hiše so zasnovane tako, da najprej postavimo nosilno konstrukcijo, ki nato omogoča dodelavo posameznih prostorov. 

Na ta način je gradnja zelo hitra in prilagodljiva. Brez težav lahko oblikujemo prostore, ki bodo takoj primerni za vselitev. Ne bo zamudnih in dragih gradbenih del, ki za seboj pustijo celo razdejanje in zahtevajo še nekaj mesecev, preden se lahko v hišo dejansko vselimo.

Seveda pa imajo skeletne hiše tudi druge prednosti, ki izhajajo iz lastnosti lesa. Tesarstvo Kregar izdeluje skeletne hiše iz kakovostnega lepljenega lesa, tako da lahko računamo na zanesljivost in dolgo življenjsko dobo, takšne hiše so zelo vzdržljive in brez težav kljubujejo neugodnim vremenskim razmeram. 

skeletna-hisa

Hkrati pa je les dokaj lahek in prilagodljiv, tako da imamo ob vseh teh prednostih možnost postavitve objekta na idealno točko, tudi če ta sicer ne bi podpirala velikih obtežitev, ki nastanejo pri klasični gradnji. 

Lesena hiša ponuja prav poseben občutek topline

Poleg vseh funkcionalnosti in karakteristik gradnje z lesom pa ne moremo mimo končnega učinka, ki je pri lesenih hišah povsem edinstven. Leseno bivališče bo veliko bolj prijetno, saj je naravni material topel in udoben. 

Prostori bodo takoj zelo domači in jih lahko še dodatno uredimo po svoje. Poleg tega je les dober izolator, seveda se kombinira tudi z drugimi izolacijskimi sistemi in dobimo kakovostne bivalne prostore, v katerih brez težav vzdržujemo optimalne razmere.

Gotovo bomo s takšno hišo zelo zadovoljni, zato je lahko izbira skeletne hiše vedno prava možnost.

Podobne odlike imajo druge lesene konstrukcije

Gradnja z lesom ima vedno določene prednosti, ki izvirajo iz značilnosti tega materiala. Pri manjših konstrukcijah izkoristimo predvsem to, da je les enostavno dostopen material, ki je tudi precej poceni. 

Pogosto je prav to razlog, da se odločimo za lesene konstrukcije za kakšne manjše objekte ali strukture, saj hitro dobimo pravi material. Dodatna prednost je ta, da les lahko poljubno oblikujemo. 

Najprej se za oblikovanje grobih lesenih elementov obrnemo že na dobavitelja, kjer se opravlja CNC razrez lesa. S tem je možno seveda pripraviti tudi kakšne bolj dovršene lesene izdelke. Lahko pa to zaključimo z ročno izdelavo, ki omogoča še razne dodatne prilagoditve.

Les je možno enostavno prilagoditi glede na to, kakšne želje in potrebe imamo. Tudi sami lahko še marsikaj postorimo, tudi če nismo ravno vešči dela z lesom. Kakšen dodatek je lahko zelo posrečen in tudi manjše prilagoditve bodo naredile veliko razliko. Seveda lahko iz lesa izdelamo tudi prave umetnine, zato imajo lesene konstrukcije pogosto visoko estetsko vrednost.

Les v kombinaciji z drugimi elementi

Pogosto se lesene konstrukcije kombinirajo z drugimi elementi, da lahko sestavimo uporabne objekte in strukture. Les ima posebne učinke, ki se v takšni kombinaciji še posebej izkažejo. 

Še bolj pride do izraza čudovita naravna podoba in zanimivi vzorci lesa. Odlično se ta material kombinira z drugimi naravnimi materiali, recimo s kamnom, kar je priljubljena kombinacija pri opremljanju okolice doma. 

Prav tako pa so čudoviti leseni elementi s steklom, kar je recimo očitno pri zasteklitvah lesenih vrat, na voljo pa imamo še razne druge materiale, ki se z lesom prav tako dobro ujemajo. 

Pogoji poslovanjaKontakt