Povečajte prodajo s pomočjo spleta! Kako se lotiti spletne strani?

Dandanes je nujni pripomoček za poslovanje podjetja tudi spletna stran, izdelava te pa je velika odgovornost, ki jo je smiselno zaupati le usposobljenim strokovnjakom. Poleg tega pa ne smemo pozabiti, da zgolj izdelava spletne strani še ni dovolj, da bi lahko pričakovali uspešno poslovanje. Treba se bo poslužiti še nekaterih dodatnih storitev, ki pomagajo pri uspešnem začetku poslovanja na spletu.

Jasno je, da je osnova dobro izdelana spletna stran – izdelava naj bo strokovna in celovita, vsekakor pa za to opravilo ni pametno najemati najcenejših ponudnikov. Dokler nimamo dobre osnove, nima smisla povpraševati po dodatni ponudbi, čeprav veliko storitev izvajalci nudijo že ob sami izdelavi spletne strani. Ko pa je spletna stran postavljena in v celoti funkcionalna, je treba pomisliti še na nekatere dodatne posege, ki bodo pripomogli do uspeha. Že pri izdelavi spletne strani pride v poštev tudi optimizacija, ki jo je treba izvesti v različnih dimenzijah. Najprej pride na misel SEO oziroma optimizacija spletne strani za iskalnike, a prav tako moramo optimizirati nakupni postopek, predstavitev vsebin in druge ključne elemente spletne strani.

Izdelava spletne strani je ključni korak za še boljši uspeh vašega podjetja

Izkušeni podjetniki se zagotovo zavedajo, da jim je na voljo veliko načinov za uspešno spletno poslovanje, a prav vsi se začnejo na temelju vrhunske spletne strani. Izdelava spletne strani je zato še toliko pomembnejša. Pri tem mislimo zlasti na to, da je najbolje, da jo zaupate v izdelavo nekomu, ki ima na tem področju veliko izkušenj ter seveda tudi primernega znanja.

Izdelava spletne strani je dobra, ko se na njej dobro in domače počuti prav vsak obiskovalec, ki se bo morda ravno zaradi dobre izkušnje na spletni strani prelevil v stalnega kupca. S svojo spletno stranjo boste obiskovalce najbolje prepričali, če bo narejena kar se da pregledno in da bo imela kar se da lep dizajn. Pomembna je tudi vsebina in ne nazadnje tudi odlična uporabniška izkušnja, ne glede na to, da ali bo spletni obiskovalec na vašo spletno stran dostopal preko namiznega računalnika ali preko mobilne naprave.

Vas zanima cena spletne strani? Odličen zapis o cenah izdelave spletnih strani najdete tukaj: https://spletnik.si/blog/izdelava-spletne-trgovine-1000-5000/.

Najpogosteje uporabljena platforma za izdelavo strani je WordPress

Izdelava spletnih strani WordPress je že v izhodišču precej enostavna, saj ne zahteva posebnega programiranja. Sistem je že pripravljen na namestitev in uporabo, treba je imeti le prostor na spletnem strežniku in domeno. To pomeni, da se že takoj izognemo tudi visokim stroškom, ki neizogibno spremljajo načrtovanje in izdelavo spletne strani po meri. S sistemom WordPress ta postopek bistveno skrajšamo in pocenimo, vseeno pa dobimo odlično delujočo spletno stran. Ne glede na to, kako poteka izdelava spletnih strani, WordPress na koncu ponudi elegantno spletišče z različnimi opcijami in enostavnim upravljanjem, kar je mnogim uporabnikom veliko bolj po godu kot pa zahtevna administracija, ki ima nešteto funkcij in nastavitev.

Vseeno pa je pomembno, da spletišče ponuja nekaj možnosti na dolgi rok. WordPress se tudi na tem področju dobro izkaže. To je recimo optimizacija za iskalnike, ki je ključnega pomena za dolgoročni uspeh pri spletnem poslovanju. Optimizacija za iskalnike pripomore do boljše uvrstitve med rezultati iskanj, a zahteva kar nekaj dela, poleg tega mora biti spletna stran že v izhodišču prilagojena tem opravkom. WordPress omogoča učinkovito on site optimizacijo, pri kateri si lahko pomagamo s številnimi moduli. Off site optimizacija za iskalnike se sicer ne izvaja neposredno na spletni strani, a vseeno so koristne značilnosti, ki jih prinaša WordPress, na primer dobro urejeni URL naslovi.

Uspeh na spletu je privlačen cilj za mnoge podjetnike, a za mnoge tudi povsem nedosegljiv – vključuje namreč veliko dela in zahteva pravi pristop. Tisti, ki dobro premislijo o svojih namerah, bodo kmalu ugotovili, da se bodo na spletu najbolje znašli, če za pomoč prosijo kakšnega izkušenega partnerja. To so razne spletne agencije, ki nudijo uporabne spletne storitve na tem področju, izstopa predvsem izdelava spletne strani. Ljubljana združuje kar nekaj potencialnih partnerjev te vrste, a seveda se bo treba premišljeno odločiti za tistega, ki se bo na dolgi rok kar najbolje izkazal.

Zakaj ravno Ljubljana? Ali je lokacija sploh pomembna pri spletnih storitvah, kakršna je izdelava spletne strani? Ljubljana na enem mestu ponuja veliko ponudbe, tako da bo lažje najti najboljšo rešitev. Poleg tega pa tudi pri spletnih storitvah lokacija lahko igra veliko vlogo, predvsem pri večjih projektih – gotovo iščemo partnerja, ki bo dostopen in odprt. Dobro je, da se projekti izvajajo v sodelovanju, predvsem če je to načrtovanje in izdelava spletne strani. Ljubljana v tem primeru omogoča enostavno interakcijo in hitro ter uspešno sodelovanje.

Kako se izvaja SEO optimizacija?

SEO optimizacija se izvaja na dolgi rok. Nekateri opravki se postorijo na sami spletni strani in so večinoma opravljeni takoj, seveda pa moramo v to skupino šteti tudi redno dodajanje in osveževanje vsebin. Tudi s tega vidika za spletno stran izdelava še ni dovolj, čeprav se vsebina objavi že v tem koraku – za dobro uvrstitev v spletnih iskalnikih, pa tudi za zadovoljstvo svojih obiskovalcev, moramo poskrbeti za redno osveževanje vsebine strani. Tovrstna optimizacija je v ponudbi številnih spletnih agencij, ob tem pa bomo seveda koristili še druge storitve, ki pripomorejo k višji uvrstitvi v iskalnikih – veliko dela je treba opraviti zunaj same spletne strani.

Ne glede na to, kako dovršena in celovita je spletna stran, izdelava sama še ni dovolj za uspešno spletno poslovanje. Ne pozabimo na vzdrževanje in optimizacijo!

spletna stran

 

Kaj pa oglaševanje preko Google iskalnika?

Poleg tega nimamo opravka le z izhodiščnimi opravili, kakršna je izdelava spletne strani. Pomisliti moramo še na mnoge druge opravke ter tudi na dolgoročno delo. Omenimo oglaševanje Google Ads, ki je najbolj priljubljena oblika spletnega oglaševanja. Google Ads omogoča uspešno pridobivanje obiskovalcev na spletno stran, a le, če so oglasi profesionalno pripravljeni in primerno upravljani. Dobra spletna agencija bo poskrbela za to, da bo oglaševanje na Google Ads ponudilo kar najboljši izkoristek. A spet gre za sodelovanje z naročnikom, ki mora predstaviti svoje želje in cilje, prav tako se usklajujejo vizije glede oglasov in same spletne strani. Dobro je imeti partnerja, ki bo na voljo, ko ga potrebujemo, le tako bo spletno poslovanje na dolgi rok uspešno raslo.

Google ads je odličen način za oglaševanje izdelkov, ki jih želimo prodajati. Ker je platforma za oglaševanje izredno napredna, lahko na njen določimo točno koliko denarja bomo porabili za določeno kampanjo. Seveda mi lahko nastavimo le neko povprečno vrednost dnevnega proračuna. Nato pa platforma sama določi dejansko višino zneska.

Google ads deluje tako, d upošteva vsak klik, ki e zgodi na vaš oglas. Večkrat ko bo objavljeni oglas kliknjen, več bomo morali plačati. Vsekakor pa nas soma objava ne bo nič stala, v kolikor ne ob nihče želel preveriti, kaj se za oglasom skriva.

Google ads nam omogoča tudi, da nastavimo način prikazovanja oglasov. To je zelo pomembno še zlasti v primeru, ko je naša oglaševalska kampanja omejena s proračunom. Na ta način namreč sami določimo, kako se bo porabil določeni proračun. Če želimo, da je prikazovanje oglasov učinkovito, moramo tehtno premisliti, kdaj in kako bomo prikazovali določen oglas ter komu točno se bo prikazoval.

Najverjetneje je že prav vsak med vami kdaj nakupoval v kateri od spletnih trgovin, ki jih je vse več. A le malo vas je, ki se med nakupovanjem vprašate, kako je spletna trgovina, v kateri kupujete, sploh nastala. Izdelava spletne trgovine ni tako preprosta zadeva, kot se morda zdi na prvi pogled.

Ravno zato je še toliko pomembneje, da spletna trgovina nastane pod okriljem strokovnjaka, ki ima na tem področju dobre izkušnje in tudi vrhunsko znanje. Ker je pri nas kar nekaj takšnih strokovnjakov oziroma podjetjih, ki se ukvarjajo z izdelovanjem spletnih trgovin pa tudi spletnih strani, ne boste imeli težav pri iskanju, ko se boste tudi vi na primer odločali za svojo spletno trgovino.

Spletna trgovina mora torej biti izdelana učinkovito. To pomeni tudi, da bo svojim obiskovalcem omogočala dobro uporabniško izkušnjo, ne glede na to, ali se bodo na storitve oziroma izdelke naročali s pomočjo namiznega računalnika ali s pomočjo mobilne naprave.

Načinov oglaševanja spletne strani je več, zato morate skrbno izbrati kateri od načinov je za vaše podjetje najprimernejši.

Pogoji poslovanjaKontakt