Pripomočki pri urejanju vrta

Nekateri pripomočki nam zelo pomagajo pri domačem delu, tudi če nimamo kakšnih zelo zahtevnih projektov. Nenazadnje že vzdrževanje okolice zahteva nekaj truda in dela, ki si ga lahko olajšamo z dobro opremo. Poleg tega se na večjem posestvu od časa do časa srečamo z večjimi izzivi ali pa imamo kakšne druge naloge, ki kličejo po uporabi dobre motorne žage. Prav to je namreč naprava, ki bi jo moral imeti doma vsak domači mojster. Gre za vsestranski pripomoček pri delu na terenu. Tudi tisti, ki nimajo opravka s kakšnimi debelimi drevesi, bodo rade volje poprijeli za motorno žago, saj se bo naprava izkazala za vsestransko uporabno. Še posebej, če znamo izbrati pravi model glede na svoje potrebe.

Z modelom Husqvarna 550 XP ne moremo zgrešiti

Običajno se najbolj priporoča izbira kakšnega modela iz srednjega zmogljivostnega razreda. Če pri tem izberemo tudi zanesljivo znamko, kot je Husqvarna, potem gotovo ne bomo razočarani. Husqvarna 550 XP je zmogljiva naprava iz srednjega razreda, ki dobro pokriva potrebe praktično vseh domačih uporabnikov. Odlično opravi z delom, ki ga imamo okoli hiše. Poleg tega je ta model tudi precej prilagodljiv, ob nakupu lahko izbiramo med različnimi opcijami in se tako dobro pripravimo na svoje delo. Gre za zelo zanesljivo in vsestransko motorno žago, ki brezkompromisno opravi s svojim delom.

Husqvarna 550 XP bo prepričala tudi zahtevnejše uporabnike, nenazadnje je ta model namenjen tudi profesionalnim gozdarjem, ki se redno srečujejo s težkim delom. Doma se izkaže za zanesljivo in zmogljivo napravo, na katero lahko računamo vsakič, ko se pojavi potreba po delu z lesom. To ni le žaganje dreves, temveč tudi čiščenje grmičevja in drugih vsiljivcev, priprava drv, morda celo razrez kakšne stare lesene opreme in pohištva. Vedno se lahko zanesemo na to, da Husqvarna 550 XP uporabnika ne bo pustila na cedilu.

žaga

Husqvarna 435 za tiste, ki bi radi nekaj evrov privarčevali

Medtem ko je Husqvarna 550 XP zelo zmogljiv in zanesljiv model za domačo rabo, bodo nekateri kupci gotovo raje pobrskali po nižjem cenovnem razredu. A pozor, velikih kompromisov si ne moremo privoščiti. Še vedno se je treba odločiti za dovolj zmogljivo in zanesljivo motorno žago. Če ostanemo pri ponudbi znamke Husqvarna, bomo z izbiro gotovo zadovoljni, tudi če se odločimo za nekoliko cenejši model, kot je Husqvarna 435. Ta model je v ponudbi spletne trgovine Žak Ljubljana na https://zak-ljubljana.si/motorna-zaga-husqvarna-435-ii zelo ugoden, že za pičlih 400 evrov lahko dobimo odlično motorno žago, s katero bomo zelo zadovoljni.

Husqvarna 435 je namreč motorna žaga, ki bo dobro odgovorila na potrebe domačih uporabnikov. Z nižjo ceno je bolj atraktivna za tiste, ki nimajo veliko dela z lesom, a se vseeno srečujejo s takšnimi opravili. Pravzaprav pa za domačo rabo tako ali tako rabimo vsestransko motorno žago, ki je hkrati zelo praktična za uporabo. Husqvarna 435 je lahka in okretna žaga, ki je dobro pripravljena na delo. Odlično deluje in ne potrebuje posebnega vzdrževanja, kar je idealno za tiste, ki se le občasno posvečajo čiščenju posestva, obrezovanju domačega drevja in podobnim nalogam. Kot nalašč je ta model tudi za uporabo na kmetiji ali pri drugih posebnih dejavnostih, pri katerih se včasih srečamo z žaganjem lesa.

Husqvarna 435 in druge cenejše alternative

Seveda Husqvarna 435 še zdaleč ni najcenejša opcija med motornimi žagami. Tudi v ponudbi Husqvarna najdemo cenejše variante, ni pa to nujno dobra ideja. Za cenejše žage se namreč odločajo predvsem tisti, ki tam najdejo idealno rešitev za svoje potrebe. Pogosto te žage niso edino orodje, ki ga imajo takšni uporabniki. Majhno in okretno žago, ki je tudi cenejša, recimo uporabljajo profesionalni gozdarji, ki vsega dela gotovo ne bodo mogli opraviti kar z močno žago, ki je prilagojena za podiranje debelih dreves.

Z izbiro motorne žage torej odgovorimo na svoje potrebe, te pa so pri različnih kupcih lahko zelo različne.

Včasih odgovarja zahtevam le motorna žaga Stihl 500i

Tisti, ki so pri svojem delu bolj zahtevni, bomo pravo rešitev za svoje potrebe morda prepoznali v modelu Stihl 500i. Tudi Stihl je priljubljena in ugledna znamka na področju motornih žag in skupaj z znamko Husqvarna predstavlja samoumevno izbiro za profesionalne gozdarje in druge zahtevne uporabnike.

Bo pa ta model bržkone že s svojo cenovno znamko odgnal večino domačih uporabnikov, ki iščejo motorno žago za delo okoli hiše. Zastopnik ima na zak-ljubljana.si Stihl 500i v ponudbi za 1400 evrov, kar je za tako napredno in zmogljivo žago sicer dokaj ugodna cena, a seveda močno presega proračun posameznikov, ki rabijo opremo za domače delo.

Je pa takšna žaga gotovo kot nalašč za zahtevne gozdarje, ki bodo nakup brez težav upravičili. Gre namreč za zmogljivo in zanesljivo žago, ki se bo odlično obnesla pri najzahtevnejšem delu v gozdu. Dobro opravi z debelimi debli in zelo močnim lesom, pa tudi s kakšnimi posebnimi izzivi, s katerimi se pri gozdarjenju pogosto srečujemo. Z dobro žago bomo vedno pripravljeni na zahtevno delo. Poleg tega Stihl 500i delo v gozdu poenostavi in pohitri, zahtevne naloge pa bodo posledično tudi bolj varne. Gotovo bomo zelo zadovoljni z opremo, ki je nenazadnje posebej prilagojena prav takšnim nalogam in ni čudno, da zahtevne uporabnike naravnost navdušuje.

Pri žagah, kot je Stihl 500i, je nadalje pomembno še to, da imamo na voljo dobro podporo. Zanašamo se na brezhibno delovanje naprave, to pomeni, da jih moramo redno vzdrževati. Potrebujemo potrošni material in nadomestne dele, morda tudi dodatno opremo in seveda servis. Stihl in Husqvarna za svoje uporabnike dobro poskrbita, tako da s tem ne bo težav.

urejanje-okolice

Pogoji poslovanjaKontakt