Si tudi ti kolesarski privrženec? Potem je to članek zate!

Kolesarski navdušenci so stalno na preži za kakšnimi zanimivimi vsebinami, ki odkrivajo nova področja v svetu kolesarstva. Posebej pa cenijo pregled kakovostne opreme, s katero se lahko pobližje seznanijo in jo nato tudi sami preizkusijo. 

Celotna izkušnja pri kolesarjenju je namreč v veliki meri odvisna prav od tega, kakšno opremo uporabljamo. 

Če se tudi sami radi podajate na kolo, potem vas bo gotovo zanimalo, kakšne novosti predstavljajo kolesarske trgovine v svoji ponudbi!

Atraktivna ponudba kolesarske trgovine

Vsak kolesarski privrženec ima svojo priljubljeno trgovino, kjer spremlja ponudbo. Pogosto je to trgovina, kjer kupimo kolo in koristimo tudi dodatne storitve, recimo nastavitev kolesa in nakup dodatne opreme, pa tudi vzdrževanje in servis. 

Takšne kolesarske trgovine ponujajo dobre rešitve in zelo ležijo tako začetnikom kot izkušenim kolesarjem. Še dodaten plus pa je ta, če lahko ponudbo preletimo tudi na spletu. Spletna trgovina s kolesarsko opremo je izredno dobrodošla za tiste, ki se ne podajajo pogosto po trgovinah in bi radi kar iz domačega naslanjača pobrskali po novostih na tem področju. 

Brez težav lahko dosežemo široko ponudbo, ki jo imajo na tem področju ugledni trgovci. Gotovo bomo tudi z nakupom zadovoljni, če se odločimo za kakšne dobre kose.

Za kar najboljšo izkušnjo bo treba izbrati dobro kolesarsko trgovino. Ni nujno, da bo to enostavna naloga, saj imamo v mislih kar nekaj pomembnih prioritet. 

kolesarska-trgovina

Predvsem iščemo trgovca, ki ima ustrezno ponudbo glede na naše interese. Včasih recimo iščemo kakšne prav specifične izdelke in najdemo trgovine, ki se posebej osredotočajo na to ponudbo. Če nas na primer zanimajo gorska kolesa, bo oprema za cestne kolesarje le v napoto. 

Seveda pa je lahko zelo dobrodošlo, da ima kolesarska trgovina široko ponudbo, saj na enem mestu najdemo prav vse, kar bomo potrebovali pri kolesarjenju. Najbolj se osredotočamo na sama kolesa, a tudi druga ponudba je zelo pomembna.

Cestna in gorska kolesa v ponudbi kolesarskih trgovin

Običajno imajo kolesarske trgovine kar dobro ponudbo samih koles, ki so pravzaprav glavna atrakcija pri teh trgovcih. 

Že res, da pogosteje kupujemo kakšne dodatke in potrošni material, pa tudi kakšne drobnarije gredo dobro v promet, medtem ko kolo kupimo samo enkrat. 

A ravno izbira kolesa je lahko najbolj kritična odločitev za kolesarja, ki želi biti deležen najboljše izkušnje pri kolesarjenju.

Zato je pametno izbrati trgovca, ki ima v ponudbi dobra kolesa. Običajno se bomo znali sami osredotočiti na cestna ali gorska kolesa, morda bomo imeli v mislih kakšne prav posebne modele.

gorsko-kolo

Lahko pa trgovca povprašamo za nasvet in najdemo pravo rešitev glede na svoje interese. Načeloma so gorska kolesa bolj vsestranska in jih lahko uporabljamo na različnih površinah, medtem ko so cestna kolesa primerna za trening in tekmovanje, pa tudi za transport in izlete po urejenih površinah. Več kilometrov naredimo na cestnem kolesu, a pogosto je bolj zabavno gorsko kolo. 

Bomo pa v ponudbi kolesarske trgovine dobili oboje, poleg cestnih in gorskih koles pa še kakšne druge izvedbe.

Druga kolesa, ki jih lahko najdemo v trgovini

Načeloma so gorska kolesa zelo vsestranska v vsakem okolju, cestna pa omogočajo učinkovito vožnjo po urejenih površinah. 

A včasih še vedno iščemo kakšno bolj posrečeno varianto za določen namen. Odličen primer so mestna kolesa, ki so prilagojena za vožnjo po mestu.

Običajno imajo manjša kolesa in so bolj okretna, niso prilagojena za vožnjo pri višjih hitrostih. Dobrodošla je košara in prostoren prtljažnik. Takšna kolesa so enostavna in udobna, pogosto jih uporabljamo za transport, tako da morajo biti tudi dokaj vsestranska.

V urbanem okolju se odlično znajdejo.

Lahko najdemo tudi kakšne druge izvedbe, na primer treking kolesa. Ta so povsem drugačna od mestnih, nekoliko spominjajo na gorska kolesa, še najbolj blizu so jim pravzaprav vsestranska gravel kolesa. 

A treking kolesa so posebej prilagojena za opravljanje kolesarskih izletov, lahko tudi za kakšne daljše odprave in kolesarska potovanja.

Prilagojena oprema za različne kolesarske podvige

S kolesi počnemo marsikaj. Še zdaleč ne gre le za vožnjo po cestah, prav tako z gorskim kolesom nismo le na razgibanih brezpotjih. 

Poznamo prav posebne kolesarske discipline, pa tudi razne podvige in izzive, s katerimi se radi ukvarjajo kolesarski navdušenci. 

Včasih za to potrebujemo tudi posebno opremo. Takoj pride na misel oprema, ki jo potrebujemo za vratolomne spuste po razgibanih downhill progah.

Downhill čelade in druga nujna oprema

Pri spustih z gorskimi kolesi potrebujemo zaščitno opremo, v središču pozornosti so gotovo downhill čelade. Ne gre za običajne kolesarske čelade, ki sicer dobro ščitijo glavo v primeru padca, temveč je zaščitna oprema za downhill posebej prilagojena specifičnim izzivom, s katerimi se srečamo pri teh aktivnostih. 

Tudi čelada bo oblikovana drugače, kot smo vajeni pri kolesarski opremi. Takoj bomo opazili veliko razliko v tem, da ima tudi sprednji del in pokriva obraz. 

Z obrazno masko preprečuje poškodbe pri nepredvidljivih padcih in udarcih, posebno nalogo imajo downhill čelade predvsem pri zaščiti udarcev kakšnih vej in drugih vsiljivcev pri spustih po neurejenih terenih. Seveda pa takšna čelada odlično deluje tudi pri padcih. 

Zraven downhill čelade se po navadi uporabljajo tudi očala, ki so primerljiva s tistimi, ki jih imajo motokrosisti, saj imajo enak namen. 

Ščitijo oči pred mnogimi tujki, ki letijo po zraku pri živahnih spustih po blatu in drugih površinah, hkrati omogočajo lep pregled nad terenom. Za downhill bomo nadalje potrebovali še dobre rokavice, saj bomo gotovo kdaj pristali na tleh. Dobrodošli so tudi ščitniki za komolce in kolena. Včasih so takšni zaščitni elementi vgrajeni že v oblačila, ki jih uporabljamo pri takšnih aktivnostih. 

Da bi našli vso potrebno zaščitno opremo, bomo morali dobro premisliti o tem, kaj potrebujemo in kakšne rešitve pridejo v poštev.

Bike shop ni le prodajalna koles

Ugotovili smo že, da kolesarska trgovina prodaja vse mogoče izdelke. Od različnih vrst koles, med katerimi brskajo tako začetniki kot izkušeni kolesarji, do raznih drobnarij in mnogih dodatkov. 

Gotovo ima bike shop v ponudbi tudi kolesarska oblačila, očala in podobne dodatke za kolesarja, ne le dodatkov za kolo. Včasih je dobra tudi ponudba športne prehrane in prehranskih dopolnil. 

Hitro se torej izkaže, da je ponudba v takšni trgovini zelo razgibana in dobro odgovarja na vse potrebe kolesarjev. 

A bike shop ni le trgovina. Pogosto najdemo še pestro ponudbo drugih storitev, ki so morda še bolj dobrodošle. 

bike-shop

Poslužujemo se recimo možnosti strokovnega svetovanja, ko se odločamo za kolo ali za opremo. Čisto možno pa je, da bike shop na istem mestu nudi možnosti servisiranja in vzdrževanja koles.

Bike shop servis

V angleščini se izraz shop ne uporablja le za trgovino, temveč tudi za delavnico. Zato lahko sklepamo, da bomo dobili tudi servisne storitve in druge koristne posege, če najdemo pravega ponudnika. 

To bo Wheelbase shop, ki se ukvarja prav s takšnimi rešitvami. V svoji delavnici opravlja servisne in vzdrževalne posege, kar je za mnoge zahtevnejše kolesarje izjemno dragoceno. Pravzaprav zelo cenimo že možnost nastavitve kolesa ob nakupu. 

Napredna kolesa niso v celoti sestavljena, temveč se odločamo med elementi, ki nam ponujajo kar najboljšo izkušnjo. Bike shop lahko cel komplet prilagodi željam posameznika. 

Prav tako strokovnjak pripravi sedež, gume, zračnice, prilagodi krmilo in doda kakšno dodatno opremo. Nič manj koristne niso storitve vzdrževanja in servisiranja. 

Poleg tega pa takšne kolesarske trgovine ponujajo tudi prodajo rezervnih delov, kar je še posebej dobrodošlo za tiste, ki se kar doma lotevajo popravil in vzdrževanja svojega kolesa. 

Pogoji poslovanjaKontakt